Werkwijze

 

Vergroten lichaamsbewustzijn

Ik gebruik verschillende methodieken in de sessies. Ik werk veel met lichaamsbewustzijn. Bijvoorbeeld door mindfullness, ervaringsoefeningen, bio-energetica. We gaan het bewustzijn van het lichaam vergroten, voelen wat daarin opgeslagen zit en wat het je te vertellen heeft. Vaak komen we zo ook in contact met de bron van onze kwetsingen. Dit geeft inzicht en helderheid, een eerste stap naar mogelijke vrijheid. Door het contact met het lichaam te herstellen ontstaat er ook een  gevoel van thuis komen, een basis in het lichaam en in jezelf. En van daaruit kan je de wereld in bewegen en contact aangaan, zodat wat je doet klopt bij je unieke zelf en je energie weer kan gaan stromen.

 

Innerlijk kind werk

Daarnaast speelt innerlijk kind werk een grote rol. Innerlijk kind werk kan zicht bieden op oude patronen en waar deze ontstaan zijn. Je wordt je bewust van de invloed die deze patronen hebben op je leven. Je krijgt inzicht in het proces van het verleden projecteren op het heden. Door hier zicht op te krijgen ontstaan er meer mogelijkheden. Je komt meer in het hier en nu en kan van daaruit nieuwe bewegingen maken.

innerlijk-kind-werk-groningen

 

Overig

Verder kunnen ook ademtherapie, eventueel systemisch werk of andere ervaringsgerichte werkvormen aan bod komen. We kijken wat passend is en dat kan per sessie of cliënt verschillen.

Bewustzijn en groei vragen aandacht, tijd en liefde. Patronen kunnen doorbroken worden, nieuwe vaardigheden aangeleerd. Hier is tijd voor nodig, er is geen haast.

 

En de dag kwam waarop het strak in de knop blijven, pijnlijker was dan het risico om te gaan bloeien. 

– Anaïs Nin