Wie ben ik?

Mijn naam is Manja Meerloo (1973). Ik ben van oorsprong verpleegkundige en heb 15 jaar gewerkt als onderzoeksverpleegkundige. Naast mijn werk heb ik altijd een grote interesse gehad in persoonlijke ontwikkeling. Dit ontstond deels vanuit onvrede in mijn eigen leven en deels omdat ik het menszijn buitengewoon interessant vind.

Na verschillende opleidingen en trainingen gedaan te hebben kwam ik in aanraking met het AUMM-instituut. Veel van wat ik in de voorgaande opleidingen geleerd had kwam samen. Er ontstond een dieper inzicht in mezelf en de mensen om me heen. Een proces van steeds dieper begrijpen en weten was gestart en is nog steeds bezig.

Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en begeleid ik mensen in hun zoektocht naar hun eigen weg. Een mooi en prachtig proces.

 

Manja-Meerloo-Horstman

Mijn weg

Een groot deel van mijn leven heb ik me niet thuis gevoeld in deze wereld. Ik had het gevoel dat ik niet voldeed en nooit goed genoeg was. In eerste instantie heeft dit geleid tot me anders voordoen dan ik was en mezelf terugtrekken uit de wereld. Dit leidde tot een diepe interne leegte en de start van mijn zoektocht.

Mindfulness en yoga brachten me weer meer in de wereld, ze leerden me in mij lichaam te gaan wonen en uit mijn ‘hoofd’ te komen. Dat was een begin, maar toch bleef het gevoel dat ik anders moest zijn.

En dat bracht me bij lichaamsgerichte psychotherapie. Hier leerde ik naar binnen kijken en kwam ik tot de ontdekking dat ik mijn leven gevormd had op basis van strategieën en overtuigingen uit mijn jeugd.

Door hier steeds meer zicht op te krijgen kon ik ze stukje bij beetje loslaten en kwam er weer meer ruimte voor mijn oorspronkelijke zelf. En met mijn oorspronkelijke zelf kwam er meer  levenslust en energie in mijn leven. Het verlangen ontstond om dit werk door te geven, mensen te begeleiden in het vinden van meer vrijheid en geluk in zichzelf. Vanuit deze wens ben ik begonnen aan de opleiding lichaamsgerichte psychotherapie en de yoga docenten opleiding. Beiden heb ik inmiddels afgerond.

Vanuit mijn zachte aanwezigheid begeleid ik mensen meer vanuit zichzelf en vanuit innerlijke vrijheid te gaan leven. Voor mij is dit het mooiste wat er is en dit is terug te vinden in mijn therapiesessies.

 

 

Opleidingen en ervaring:

 

  • Verpleegkunde
  • Nlp
  • Mindfullness
  • Vipassana meditatie
  • Yoga opleiding Hara
  • Yoga opleiding Saswitha
  • AUMM opleiding tot PRT therapeut
Mindfullness-meditatie-groningen